Obileh Administrator
Numarul mesajelor : 432 Varsta : 29 Localizare : OverARainbow Popularitate : Data de inscriere : 10/07/2008
| Subiect: Retete Mar Iul 22, 2008 11:57 am | |
| Ne dati si noua reteta mancarii voastre preferate? | |
|
py$ycutz@ re@ Teen-ager
Numarul mesajelor : 313 Varsta : 29 Localizare : SweetCity Popularitate : Data de inscriere : 28/07/2008
| Subiect: Re: Retete Lun Iul 28, 2008 9:56 pm | |
| pai..da e simplu..
cartofi prajiti:D Se curata cartofii, se taie in lung si in felii rotunde si subtiri. Cartofiorii noi, de marimea unei nuci, se taie doar in jumatati sau sferturi, pentru a nu se sfarama la prajit. Se spala cartofii si se pun pe un servet sa absoarba apa. Se incinge uleiul si se pun cartofii sa se prajeasca.Pe masura ce se rumenesc, se scot, se sareaza si se pun pe o farfurie de metal sau intr-o cratita. pofta buna! | |
|
~PinK LemonadE~ Administrator
Numarul mesajelor : 1929 Varsta : 29 Localizare : Love Way Popularitate : Data de inscriere : 10/07/2008
| Subiect: Re: Retete Lun Iul 28, 2008 10:09 pm | |
| ^ wow de unde ai reteta?!?!? nu stiu daca o sa reusesc sa o fac | |
|
py$ycutz@ re@ Teen-ager
Numarul mesajelor : 313 Varsta : 29 Localizare : SweetCity Popularitate : Data de inscriere : 28/07/2008
| Subiect: Re: Retete Vin Aug 08, 2008 6:56 pm | |
| reteta..de pe net:lol: ..bine shtiu si retzeta..eu am reusit.. | |
|
lampitzah Beginner...
Numarul mesajelor : 45 Varsta : 31 Localizare : Mioveni Popularitate : Data de inscriere : 18/08/2008
| Subiect: Re: Retete Joi Aug 21, 2008 5:26 pm | |
| 300 ml espresso
2 linguri de zahar
esenta de rom (cine vrea)
4 galbenusuri
100 gr zahar
1/2 pahar vin alb dulce (de ex Lacrima lui Ovidiu )
450 gr mascarpone la temperatura camerei
200 gr de frisca batuta
250 gr savoiardi (aproximativ 40 de bucati)
2 lingurite de cacao
Se prepara cafeaua cu zahar , dupa gusturile fiecaruia cu esenta de rom si se lasa la racit. | |
|
Pinky Cildysh
Numarul mesajelor : 254 Varsta : 27 Localizare : Bucuresti,Romania Popularitate : Data de inscriere : 08/09/2008
| Subiect: Re: Retete Mier Sept 10, 2008 1:51 pm | |
| poi niste biscuiti: 2 oua 6 linguri de zahar se amesteca pana zaharul se dizolva 3 linguri de apa jumatate de pachetel de praf de copt stins cu otet se amesteca bine si dupa aceea se pune faina pana va deveni coca se fac forme din coca si se coc la cuptor se pot manca cu zahar pudra pe deasupra | |
|
Ada Cildysh
Numarul mesajelor : 257 Varsta : 129 Localizare : bt Popularitate : Data de inscriere : 12/10/2008
| Subiect: Re: Retete Joi Dec 11, 2008 1:29 pm | |
| Eu am de inventat ) o reteta.. pentru concursul ) de la scoala.. adica la scoala unde sunt eu , se fac tot felul de concursuri ciudate ) cui mancaruri.. cu mere si trebuie sa fac neaparat.. sa inventez.. adica... o reteta de tort de mere ) si cred ca am sa cumpar tot, si acolo doar le pun una peste alta :-s ) | |
|
Fraise Cildysh
Numarul mesajelor : 271 Varsta : 43 Localizare : Constanta Popularitate : Data de inscriere : 22/07/2008
| Subiect: Re: Retete Mar Aug 17, 2010 12:26 pm | |
| Budinca de orez cu lapte, gem si bezea - Dupa ce s-a spalat orezul, se acopera cu o cana de apa + vf de cutit cu sare, se fierb la foc mic amestecand mereu pana se absoarbe apa.
- Se pune 3-4 cani lapte, se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde orezul. Cand se umfla orezul se ia un pic pentru a se incerca daca este moale.
- Se pune zahar treptat sa nu fie prea dulce pentru ca la final vine si gemul si bezeaua. Se pun 6 linguri de zahar, se amesteca in continuare, dupa ce s-a topit se mai poate adauga dupa gust (desi eu am pus doar 4 linguri si mi-a fost chiar fff buna, acum depinde de cantitatea orezului).
- Dupa ce s-a fiert, se da cratita la o parte, se rade coaja de la o lamaie (desi inainte de a ma apuca de budinca, am ras coaja de la o lamaie, am pus cu o lingurita de zahar, am adaugat-o un pic la frigiderpt a-si lasa un pic de sirop), se pun 4 galbenusuri pe rand ce se amesteca imediat pentru a intra bine in orez fara sa se coaguleze.
- Se unge tava cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet sau gris , se scutura, se toarna orezul atat cat sa se umple tava pana la jumatate sau mai putin pentru a fi loc si de bezea. Se tine compozitia la cuptor 10-15 min pana prinde o pelicula subtire.
- In acest timp cat tava e la cuptor, se bat albusurile pana devin tari, se adauga 8-10 linguri zahar (la 4 albusuri).
- Se scoate tava, se pune gemul (de preferinta de capsuni sau caise), se intinde pe toata suprafata, se pune bezeaua intinsa frumos (sa NU depaseasca marginea tavii, poate da pe afara). Se mai lasa la cuptor inca 10 minute.
----------------------------------- Orez sarbesc cu pui Am folosit: - 1 ceapa (desi mergeau 2, pt ca pe una se prajea si alta se punea in supa de pui, dar eu nu am avut)
- 1 cutie de rosii despielitate taiate bucati (am folosit asta din cauza ca rosiile sunt mai scumpicele aici)
- 2 cani de orez pe care il lasi inainte o ora in apa
Se fierb pulpele de pui cu morcovul si o ceapa, sare si delikat. Separat, se caleste ceapa in ulei pina se inmoaie si dupa 2-3 min se adauga rosiile decojite taiate cubulete. Se lasa sa fiarba pina cind rosiile se inmoaie si se adauga cele 4 pahare de supa in care a fiert puiul si citeva rondele de morcov. Se fierb impreuna aproximativ 15-20 minute, apoi se adauga orezul spalat si scurs bine. Se pune capac si se lasa la foc mic aproximativ 15-20 min. Cine doreste poate pune si ciuperci inainte de a se adauga rosiile. | |
|